Voorstelling

Voorstelling2017-02-07T14:43:12+00:00

Ik zoek een woord

Poëzie-muziekprogramma voor kinderen van 4 tot 10 jaar
en voor vaders, moeders, opa’s en oma’s.

Boekingen: BoekenTheater
Informatie: post@www.hanshagen.nl

Een programma vol poëzie, woordgrapjes, spelletjes, verhalen en af en toe een liedje. Dit programma is geschikt voor scholen, bibliotheken en theaters. De inhoud kan worden aangepast aan onder-, midden- of bovenbouw.

Samen met het publiek gaan we op zoek naar woorden. Nieuwe woorden, oude woorden, rijmwoorden, vieze-, malle- en mooie woorden.

ik zoek een woord
een heel nieuw woord 
een woord dat niemand kent 
ik zoek een woord 
dat zeggen wil 
dat jij de liefste bent 

Zoek je mee? Ik zoek een woord is een poëtisch programma voor iedereen die houdt van spelen met taal. Floor Minnaert maakte liedjes van de gedichten uit Jij bent de liefste en Van mij en van jou. Een paar ervan zijn te horen in Ik zoek een woord.

Dit programma kan ook geboekt worden met live-muziek van Floor Minnaert. Er gelden dan speciale voorwaarden, onder andere de beschikbaarheid van een gestemde vleugel of piano. Meer informatie op aanvraag.

Algemeen Dagblad – Een afwisselende voorstelling… één grote reclame waarin te ontdekken valt hoe spannend woorden, verhalen en gedichten voor kinderen kunnen zijn.

Leidsch Dagblad – De aandacht van de zaal is totaal… De liedjes zijn hartveroverend… Hans Hagen kan mooi vertellen.

Een paar scènes uit de voorstelling 
Ik zoek een woord
.

Niet meer op de speellijst
• Koning Gilgamesj
• Maliff en de wolf

Vertelling - Erik HansVan 1992 tot en met 2004 trad Hans op met Erik Karsemeijer. Hans bewerkte de boeken Koning Gilgamesj en Maliff en de wolf tot twee Vertellingen in woord en klank. Erik kleurde de vertelling in met klank en muziek. Hij bespeelde Nepalese en Tibetaanse klankschalen, trommels, gongs, ratelaars, herdersfluit, sandawa… ongeveer zeventig instrumenten in totaal. Met klank en muziek lokte hij de luisteraars mee de woestijn in. Ze speelden de voorstellingen ruim 350 keer in binnen- en buitenland.